Geluidsisolatie is geen overbodige luxe en zelfs  verplicht in geval van verschillende wooneenheden in een appartementsgebouw.

 

Geluidshinder kan op twee verschillende manieren ontstaan: door verplaatsing van de trillingen langs de lucht (bvb. een radio die staat te spelen of auto’s die je hoort rijden) of doordat er contactgeluiden (bvb. schuivende stoelen of het lopen op hoge hakken) zich langs vaste materialen zoals de vloeren, muren en plafonds zich doorzetten en zo de buren gaan storen met deze, eigenlijk normale, geluiden.

Oplossing hiervoor is de vloer zwevend te gaan plaatsen, dwz. dat deze volledig los komt te liggen van alle bouwdelen zoals de betonplaat, muren, en doorvoeren van leidingen. Zo wordt de transfer van contactgeluiden aanzienlijk lager en ook geluidsgolven welke langs de bouwelementen zich gaan doorzetten gaan minder hoorbaar worden.

We hebben hiervoor 3 mogelijkheden: 

  • We plaatsen een Star Beads uitvulling welke vanaf 10 cm dikte ook een zeer degelijke verbetering van 21 dB heeft. Bij eventuele vloerverwarming op verdiepingen kan hier rechtstreeks op getackerd (vastprikken van de buisjes in de isolatie) worden.

  • We plaatsten we een Star Beads uitvulling om de leidingen weg te werken en daarna een plaatsen we een akoestische mat (bvb. type Thermofloor Silence, Insulit, Ethafoam,…) die we afrollen op de uitvulchape. Bij deze methode wordt de geluidsisolatiewaarde van de mat nog verhoogt wat betere resultaten oplevert.

  • We plaatsen een gespoten polyurethaan om de leidingen weg te werken, daarop plaatsen we dan akoestische isolatie op rol waarop later de chape kan gegoten worden. Je bekomt dan een akoestisch én thermisch geïsoleerde vloer.