Vloerisolatie kan op twee manieren bekeken worden: thermische isolatie en geluidsisolatie. Thermische vloerisolatie heeft tot doel het warmteverlies via de vloer te minimaliseren of op te heffen indien er dik genoeg kan geïsoleerd worden. Geluidsisolatie heeft als functie het beperken van overlast door contactgeluiden. 

 

Thermische isolatie

Thermische vloerisolatie is een belangrijk element in het creëren van een aangenaam gevoel in uw woning, en het beperken van warmteverlies via de vloer. Deze vloerisolatie kunnen wij op verschillende manieren voor u plaatsen:  zowel gespoten polyurethaan als Star Beads Low Lambda 40 zijn naadloos aangebrachte isolaties, waardoor koudebruggen vermeden worden.

Meer weten →

Akoestische isolatie

Geluidsisolatie is geen overbodige luxe en zelfs  verplicht in geval van verschillende wooneenheden in een appartementsgebouw. Geluidshinder kan op twee verschillende manieren ontstaan: door verplaatsing van de trillingen langs de lucht of doordat er contactgeluiden zich langs vaste materialen zoals de vloeren, muren en plafonds zich doorzetten.

Meer weten →