Thermische vloerisolatie is een belangrijk element in het creëren van een aangenaam gevoel in uw woning, en het beperken van warmteverlies via de vloer.

Deze vloerisolatie kunnen wij op verschillende manieren voor u plaatsen:  zowel gespoten polyurethaan als Star Beads Low Lambda 40 zijn naadloos aangebrachte isolaties, waardoor koudebruggen vermeden worden. 

 

GESPOTEN POLYURETHAAN

 

Deze isolatie wordt kortweg PUR genoemd en is een gespoten hardschuimige substantie die gevormd wordt door een exotherme reactie tussen 2 vloeibare componenten. Enkele seconden nadat de 2 gemengd zijn, ontstaat een naadloos schuim dat zich vasthecht aan de ondergrond. Het PUR-schuim is na enkele seconden al begaanbaar wat uiteraard een aanzienlijke tijdswinst oplevert. De PUR volgt de oneffenheden van de ondergrond, hetgeen betekent dat boven de ondergespoten leidingen ook een golf te zien zal zijn. Als er vloerverwarmingsbuizen op de PUR geplaatst worden, zal het bovenvlak min of meer effen moeten geschuurd worden. Indien de ondergrond te oneffen is, of er gewerkt moet worden naar een egale dikte van de bovenliggende chape- of betonlaag, kan deze bijkomend uitgenivelleerd worden. Dit is - door onze ervaring met dunne anhydrietchapes - onze specialiteit geworden, waardoor vele plaatsers van vloerverwarming ook de weg naar ons gevonden hebben. Zij sparen immers tijd en dus geld uit doordat ze direct kunnen beginnen met het plaatsen van de vloerverwarming, zonder eerst nog slecht geplaatste pur te moeten bijwerken.

Dit product is veruit de meest geplaatste vloerisolatie in België, door zijn naadloze uitvoering en hoge isolatiewaarde is deze erg nuttig, zeker bij een dunnere vloeropbouw, waardoor uw woning onmiddellijk een meerwaarde krijgt.

Geen zin in de vervelende en prikkende karwei die het plaatsen van dakisolatie of muurisolatie dikwijls is? Wij kunnen voor u met gespoten polyurethaan dit werk voor u uitvoeren! Perfecte aansluiting met de houten spanten waardoor belangrijk warmteverlies vermeden wordt, is hierbij gegarandeerd. 

Bij verbouwingen is het tevens mogelijk de onderzijde van uw draagvloer langs de kruipruimte te isoleren, zo is het dikwijls toch nog mogelijk om, zonder al te veel warmteverlies, een vloerverwarmingssysteem te plaatsen. 

 

STAR BEADS LOW LAMBDA 40

 

Star Beads Low Lambda 40 is een isolatie die bestaat uit nieuwe geëxpandeerde polystyreen korrels (kortweg EPS genoemd), welke gemengd worden met cement, toeslagstof en water om tot een isolerende mortel te komen. 

Deze isolatie heeft een veel lagere lambda-waarde - en dus veel betere isolatiewaarde - (EPB lijst: opake producten/ iso star /SBLL40/ lambda 0.04 W/mK), dan vergelijkbare producten op de markt. Als je niet met PUR kan of wil werken is dit zeker een waardig alternatief. De isolatiewaarde van 14 cm Star Beads Low Lambda 40 is immers al gelijk met die van 10 cm gespoten PUR. Zeker in combinatie met een vloeichape, waarmee dunnere dekvloeren kunnen geplaatst worden, is dit tegenwoordig in nieuwbouw geen probleem qua opbouwhoogte.

Na enkele dagen uitdrogen kan er perfect vloerverwarming geplaatst worden met d.m.v. een traditioneel tacker-systeem.

Er zijn ook variantes verkrijgbaar waar de isolatiewaarde een mindere rol speelt, en de isolerende mortel meer een rol vervult als lichtgewicht uitvulling voor oa. het bedekken van leidingen, opvullen van zwembadranden, nivelleren van pasverschillen of nivelleringslaag voor isolatieplaten of akoestische matten op rol.

Star Beads heeft van zichzelf al een uitstekende akoestische verbetering van 21 dB bij 10 cm dikte, welke ze een ideale uitvullingslaag maakt in appartementen. Zeker in wooneenheden waar ook op de verdiepingen vloerverwarming geplaatst wordt:  met tackers  wordt de akoestische isolatie op rol doorprikt  en verliest zo een flink stuk van zijn waarde als geluidsisolatie. Dit scenario wordt bij plaatsing op Star Beads uitgesloten.

Hierdoor komt men tot het beste alternatief voor gespoten PUR inzake prijs, voorbereiding, vormvastheid,..