Wanneer voor een gewapende chape kiezen?

 
 
gewapende chape

Een gewapende chape is noodzakelijk als u kiest voor een zwevende variant. Dit is een ondergrond die zich niet hecht aan de betonplaat, bijvoorbeeld bij een thermische vloerisolatie of een akoestische isolatie. Bij een gewapende chape voegt men ijzerdraad of nylonvezels toe om de kans op breuken te verkleinen. 

De voordelen van nylonvezels om uw chape te wapenen zijn: 

  • makkelijker te plaatsen is dan ijzerdraad 

  • goedkoper dan ijzerdraad 

  • uw chape is in alle richtingen gewapend in tegenstelling tot met ijzerdraad 

Het toepassen van een gewapende chape kent een iets hogere prijs dan de standaard chapewerken maar levert een veel beter resultaat op omdat de kans op barsten sterk vermindert. 


Chape combineren met vloerverwarming 

Regelmatig vragen klanten ons in hoeverre het mogelijk is om chapes te combineren met een vloerverwarming. Het antwoord hierop is zeer positief: de meeste chapes gaan prima samen met een vloerverwarming.

Eén van de populairste keuzes is anhydrietchape omdat het een uitstekende thermische geleidbaarheid heeft. Het aanbrengen van deze variant kan u dan beter wel overlaten aan een chapewerkenspecialist. Deze kan de juiste dikte van de bovenlaag bepalen en ervoor zorgen dat de vloerverwarming in optimale staat blijft.

Naast anhydrietchape is menig andere vloeichape geschikt voor toepassing bij een vloerverwarming. Het voordeel van een vloerverwarming is dat u dan geen radiatoren meer in huis nodig hebt. 

gewapende chape vloerverwarming.jpeg