Wegens de vooroordelen die er toch nog zijn over anhydrietchapes, kregen we meer en meer de vraag of we ook cementgebonden vloeichapes plaatsten. Wij besloten aan deze vraag te voldoen en startten de zoektocht naar de beste producten die voorhanden waren.

Al snel na onze eerste werven zagen wij de enorme voordelen van de Vloei- CEM en stonden wij versteld van de karakteristieke eigenschappen van het product. Het is zonder omwegen een unieke combinatie van de voordelen van vloeichape en die van een cementgebonden dekvloer.
— Paul Vloemans

Regelmatig kwamen we op werven waar er reeds door andere firma’s isolatie of een andere ondergrond voorzien was, waardoor er niet verantwoord kon overgegaan worden tot het plaatsen van traditionele cementchape (wegens te weinig chapedikte) of anhydriet-vloeichape (wegens te veel chapedikte).

Met het bindmiddel MOBICEM van Cemexa vonden we een product dat de positieve eigenschappen van beide chapetypes ten volle kan combineren. Wij investeerden in onze toekomst door bij MC-machines te Lummen een nieuwe vloei-oplegger aan te kopen voor het plaatsen van deze cementgebonden vloeivloeren.

Bij plaatsing van de eindafwerking - alle mogelijke vloerafwerkingen zijn mogelijk: van keramische tegels over gietvloer tot parket- kan deze behandeld worden als elke andere traditionele zand-cementchape.

Bij vloerverwarming wordt een dekking van 3.5 cm boven de buisjes voorgeschreven. Deze chape kunnen we dus gieten vanaf 5 cm chapedikte igv. verwarmde vloeren.

Het opstookprotocol kan reeds opgestart worden vanaf 8 dagen na plaatsing van de Vloei-CEM. Dit zal een enorme tijdswinst opleveren bij afwerking van uw vloeren. Om te vergelijken: een traditionele cementchape of betonvloer dient eerst 28 dagen uit te harden alvorens hier de vloerverwarming zachtjes mag opgestart worden...